keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Aktivistit haluavat lopettaa lihateollisuuden?

Se on totta: emme halua vain isompia karsinoita tai vähemmän sairaita eläimiä. Emme halua "onnellisen possun lihaa". Me emme halua sen enempää koiran lihaa, ihmisen lihaa kuin sianlihaakaan, sillä kaikki nämä eläimet ovat yksilöitä. Eläimet tuntevat ja haluavat asioita, ne ovat älykkäitä ja kaipaavat tekemistä. Eläimillä on oma elämänsä elettävänään - ja meillä ihmisillä on kaikki valta päättää, minkälaisen elämän esimerkiksi siat saavat elää.

Sikalavideoita ja -valokuvia katsoessasi olennaista on kuitenkin miettiä mitä sinä haluat. Anttila haluaa onnellista possua ja bulkkilihaa rinnakkain, lihateollisuus hyvän imagon ja voittoja, eläintilalliset toimeentulon. Aktivistien kesken sikatehtaat-sivustosta on puhuttu myös avaa silmäsi -kampanjana. Haluamme, että katsotte ja kohtaatte eläinteollisuuden arjen, ettekä ohita tätä olan kohautuksella. Jokainen tekee itse valintansa, mutta tässä on kyse myös yhteiskunnan rakenteista.

Me haluamme lopettaa eläinten kohtelemisen esineinä, välineinä. Emme halua yhteiskuntaa, joka hyväksyy eläimille aiheutetun kärsimyksen. Me emme saa rahaa, jos eläinteollisuus lakkautetaan. Henkilökohtaista julkisuutta emme kaipaa. Oikeastaan haluaisimme tehdä itsemme tarpeettomiksi, saada eläinten aseman muutettua sellaiseksi, ettei eläinten puolesta tarvitisisi taistella.

Siksi haluamme, että jokainen katsoisi sikoja silmiin ja tiedostaisi vastuunsa siitä, mitä ruokalautaselleen ostaa.

1 kommentti:

  1. Har du päls?
    Har du tänkt på att det är djur som sitter i trånga burar och lider hela sitt liv? Tänk på att om du skulle sitta i en bur hela ditt liv och se dina vänner lida, och kanske inte få tillräckligt med mat så att du måste börja och gnaga på din kompis öra. Tycker inte du att det är hemskt? Vi har ju bara ett liv! Man behöver inte alltid vara så fin, utan istället tänka på hur världen skulle bli i framtiden om alla tänkte som du. Så tänk på det nästa gång, du som har en päls i handen i butiken. Sluta gå med päls!
    Mvh. DSB (Djurskyddsbarnen) Barnen som vill förändra världen: Edith, Siri och Maria.

    VastaaPoista