sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Bulkkilihaa

Sirkka-Liisa Anttila, suollat jatkuvasti uskomattomia lauseita. Niistä voisi jo koota epäonnistuneiden aforismien minikokoelman. Henkilökohtainen suosikkini oli pitkään lause "suomalaisilla on oikeus tietää, että Suomessa eläimiä pidetään hyvin", jota muistit painottaa 2007 eläintuotantovideoiden tultua julkisuuteen. Kyllä, nyt kaikki tietävät kuinka helvetin hyvin eläimet Suomen eläinteollisuuden armoilla voivat.

Vuoden 2009 lausahduksistasi ehkä viehättävin on A-Talkissa lipsauttamasi "meil olis onnellisen possun lihaa ja sitten meil olis sitä bulkkilihaa". Bulkkilihan? Anttila, mieti nyt vähän mitä sanot. Vähentääkö "bulkkilihaksi" menevien sikojen kärsimystä se, että bulkkituotannon rinnalle suunnitellaan "onnellista lihaa"? Ja toisekseen: mitä ihmettä on onnellinen liha? Kuollutta eläintä on hankala kuvitella onnelliseksi.

Joku tokaisi vähän aikaa sitten, että onneksi Anttila ei ole sosiaali- ja terveysministeri. Sillä Anttila, jos logiikkaasi sovellettaisiin ihmisiin, olisit jo aikoja sitten lentänyt ministerinpalliltasi. Kumpaan lie kastiin minut panisit? Vaikka ei kai sen niin väliä ole, kunhan vain olisi niitä onnenihmisiäkin.

Voi sikaparkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti