perjantai 11. joulukuuta 2009

Toimintaa!

Wouwouwou! Heti keskiviikkoisen A-Studion jälkeen joka puolella Helsinkiä oli eläinoikeustoimintaa. Kalasatamaan, Hakaniemeen, Kallioon, Töölöön, Eiraan, Punavuoreen, Kamppiin, Keskustaan, Kulosaareen, Herttoniemeen, Pasilaan, Itäkeskukseen, Pitäjänmäkeen ja Kumpulaan on levitetty tehotuotantojulisteita ja -tarroja.

Torstain toiminta alkoi aamuliikennettä koristavilla sikaloiden oloja esittelevillä isoilla banderolleilla. Banderolleja oli ainakin Helsingin sisääntuloväylillä, kuten Sörnäisten rantatiellä, Itä- ja Länsiväylällä ja Mäkelänkadulla. Lentolehtisiä on jaettu aamun kiireisillä metroreiteillä ja tarroja levitetty. Metroihin on myös ripustettu muovisia possuja muistuttamaan www.sikatehtaat.fi -nettiosoitteesta. Kolmen sepän patsaalla pidettiin pöytää klo 13.-19.00. Pöydänpidossa näytettiin sikalavideoita, jaettiin lentolehtisiä ja pipareita sekä maistatettiin kasviskinkkua. Joulupöydän kasvisvaihtoehto sai erinomaisen vastaanoton. Aktivistit olivat pukeutuneet Oikeutta Eläimille -yhdistyksen uusiin hienoihin paitoihin ja pöydänpidossa oli mukana myös iso banderolli. Myös Narinkantorilla jaettiin lentolehtisiä isojen banderollien kera.

Perjantaina Helsingin rautatieaseman edessä pidettiin Oikeutta Eläimille -yhdistyksen infopöytää aamuvarhasesta saakka, näytettiin videotykillä sikojen karmaisevia oloja ja jaettiin lentolehtisiä. Ihmiset ovat suhtautuneet eläinoikeustoimintaan todella positiivisesti ja osoittaneet kauhistuksensa sikojen olosuhteista. Ihmiset ovat vihaisia siitä, että tällaista voidaan tehdä Suomessa. Monet ovat myös ilmoittaneet ryhtyvänsä nyt kasvissyöjiksi!

Myös perjantaina on kiinnitetty banderolleja Helsingin sisääntulovälille ja Sörnäisiin. Samat kuviot jatkuivat iltapäivällä.



Tampereella sikatehtaat.fi -kampanja polkaistiin vauhdilla käyntiin. Kampanjajulisteita ja -tarroja levitettiin ympäri kaupunkia heti A-studion jälkeen. Lisäksi sikatehtaat.fi -sivustolle ohjaavia banderolleja kiinnitettiin näkyville paikoille, kuten vilkasliikenteisten autoteiden yläpuolella oleville silloille. Banderollit pysyivät paikoillaan koko päivän monissa paikoissa.

Torstaina keskustassa kampanjoitiin monta tuntia. Jaoimme tietoa ja keräsimme allekirjoituksia vetoomukseen. Infopöytämme vieressä komeili myös hieno uusi banderolli. Meitä lähestyi valtava määrä eläinten oloista järkyttyneitä ihmisiä, jotka olivat katsoneet A-studion tai kuulleet kampanjasta muista tiedotusvälineistä. Olivatpa jotkut jopa bonganneet bussipysäkille liimatun tarran. Jaossa ollut joulureseptivihkonen oli niin suosittu, että niitä piti tilata lisää, ja moni ilmoitti jättävänsä kinkun joulupöydästä pois. Sikojen oloihin kantaa ottavia rintamerkkejäkin kyseltiin. Kampanjaa - etenkin tuotantotiloilla käyneitä kuvaajia - kiiteltiin tärkeästä työstä, ja maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan käytös sai moitteita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti